torstai 20. syyskuuta 2018

Tomin blogipostaus

Hei! Olen Tomi Viinikka, 21-vuotias raahelainen joka opiskelee Lybeckerin opistossa. Olen tällä hetkellä kolmannella vuodella ja mediatuotanto-puolella opiskelemassa. Me tehdään siellä paljon ääneen liittyviä asioita, esim. miksausta, lavasetti-rakentamista ja purkausta, äänittämistä jne. Itse olen tehnyt vapaa-ajalla paljon miksausta ja välillä myös omaa musiikkia, joten siinä olen suhteellisen hyvä.

Voisin julkaista omaan ammatilliseen blogiini omia biisejäni ja niiden vaiheita, ja voisin myös julkaista ohjeita musiikintekoon silloin tällöin.

Ammatillista blogia pitäessä on tärkeää muistaa olla kirjoittamatta liian pitkää tekstiä ja pitää tekstin selkeänä. Kuviakin saa olla, mutta ei älyttömän paljon, paitsi jos julkaiset pelkästään vain kuvia.


torstai 13. syyskuuta 2018

Blogi teksti satu

Tehtävä 1. 
Suunnittele blogisi aloitusteksti:
- esittele itsesi ammattilaisena blogipäivityksen aluksi (mitä opiskelet? mitä ammattialaasi liittyvää opiskelet? missä alaasi liittyvässä olet erityisen hyvä?)
Hei!
Olen Satu Kiilakoski ja opiskelen Lybecker opistolla media-assistentipuolen animaatio ja pelipuolta. En pidä itseäni parhaimpana piirtäjänä tai animaattorina koska tiedän että moni on minua taitavimpia ja heillä on enemmän kokemusta mutta siitä huolimatta haluan jakaa omia ideoita, töitä ja niiden edistymistä. Minun vahvuuksiini kuuluu 3D mallinnuksesta, tarinan ideoinnista, animaatioon ja hahmo suunniteluun joihin olen itse erikoistunut eri vuosien varrella vaikka, en ole ykkönen näissä hommissa pidän siitä mitä teen, joten haluaisin jakaa nämä hetket teidän kanssanne.
- kerro, mistä asioista voisit pitää ammatillista blogia (mistä kertoisit siinä?)
Omassa blogissa voisin julkaista kuvia esim. piirustuksista, 3d projekteja ja animaatio töitä joitten edistystä voisisi kuvata ja lopuksi julkaista valmis työ ja selittää mitä käytin tehdessäni työtä tehdessäni.
- mihin asioihin mielestäsi on tärkeää kiinnittää huomiota, kun pitää ammattiin liittyvää blogia? miksi?
Julkaisee omaan ammattiin liittyviä asioita mutta salaisia työ projekteja ei saa kuvata tai julkaista ilman työ antajan lupaa ja jos ihmisiä pitää kuvata heiltä pitää kysyä lupa kuvaamiseen. Kuvien laittaminen blogi sivustoon pitäisi luoda säännöllinen aikataulutus jolloin liittää kuvia blogiin ja selvittää mitä kuvissa tehdystä eri teko vaiheista samalla voisi jakaa omia vinkkejä joita voi muutkin käyttää.

torstai 23. elokuuta 2018

Hei! olen Sofia Heliste ja 21 vuotias opiskelija Lybeckerin taideopistossa. Opiskelen tällä toista vuotta kuva -ja mediataidetta. Opintoihini kuuluu taidegrafiikkaa, maalausta ja piirustusta. Maalaaminen on vahvuuteni mutta tykkään myös piirtää eri tekniikoilla. 
Jos minulla olisi ammatillinen blogi, kirjoittaisin sinne töiden eri vaiheista ja liittäisin siihen paljon kuvia. Blogissa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei kirjoita liian pitkiä postauksia eikä käytä liian monimutkaisia sanoja tai jos käyttää niin selventää sitten mitä sanat tarkoittavat. Blogista kannattaa tehdä jollain tavalla samaistuttava ja kirjoituksen kannattaa olla enemmän puhetyylisesti kirjoitettu että sitä on mieluisempaa lukea, mutta ei ole toki pakko.