torstai 12. joulukuuta 2019

valma

Kuvahaun tulos haulle ammatillinen koulutus


valman kuuluvien opintojen lisäksi voit valita ammatillisia tai yhteisiä osia ammatillisista perustutkintosta.Saat suoritetusta valmentavasta koulutustesta todistuksen.saat hakuvuonna tai sitä edeltävänä suoritetusta valma-koulutuksesta 6 lisäpistettä,jos haet yhteyshaussa ammattilliseen koulutukseen.walma_kouutuksen aikan voit siirtyä suorittamaan ammatillista perustutkintoa,jos sinulla on tutkinnon suorittamiseen riittävät valmiudet.


Mitä valmassa tehdään?

Parantaa tiedonhankintataiitoja

Kehittää kielitaitoasi,esimerkeksi suomenkielessä

Tutustua eri aloihin ja miettiä,mika ammatti sinulle sopisi

Tutustua tyoelämään työpaikkavierailujen ja työpajantoiminnan kautta.
valmentautua suorittamaan ammatillisen perustutkinnon ammatillisen  perustutkinnon ammatillisena peruskoulutuksena tai opisopimuskoulutukse

Olen käynyt tutustumassa lähihoitaja,parturi kampaamo ,ja keitiossa, mutta ei vielä valita ammatti.Minun kotimaassa kävin lukion . Mutta taalla kun ma tulin suomessa minä hoita llapsit kotona,ma olin kotiäiti pitka aika, nyt llapset on kasva ja minä haluan jatketan koulun.

Ibadete Haliti

sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Rakennusala

Hei olen Valentina Saukko opiskelen Raahen Ammattiopistossa rakennusalalla 

Rakennusalan työntekijä, rakennusmies, rakennustyöläinen tai talonrakentaja on rakennusalan ammattilainen, joka tekee erilaisia rakennusalaan liittyviä töitä. Rakennustyöntekijä tekee muun muassa muuraus-, betonointi- ja maanrakennustöitä. Suomessa voi suorittaa rakennusalan perustutkinnon toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa.
Tapaturmatilastojen perusteella rakennustyöntekijä oli vuonna 2016 Suomen vaarallisin ammatti: rakennustyöntekijöille tapahtui yhteensä 11 982 tapaturmaa. Myös kuolemaan johtaneita tapaturmia sattui eniten rakennusalalla.


Kemia on aineen koostumusta, ominaisuuksia ja muuttumista tutkiva tiede. Kemia luokitellaan luonnontieteisiin ja se tutkii pääasiassa alkuaineiden ja niiden muodostamien yhdisteiden, kuten molekyylien, rakennetta ja käyttäytymistä sekä etsii keinoja molekyylien tunnistamiseksi ja valmistamiseksi. Alkuaineiden varsinainen koostumus, atomit ja alkeishiukkaset kuuluvat sen sijaan fysiikan aihepiiriin. Kemiassa keskitytään atomeihin ja niiden muodostamiin yhdisteisiin menemättä varsinaisesti syvemmälle atomien perustavanlaatuiseen rakenteeseen. Kemiassa keskitytään kemiallisiin reaktioihin ja kemiallisiin sidoksiin, koska alkuaineita ei voida jakaa tai muuttaa toiseksi aineeksi kemiallisissa prosesseissa. Kemia ja fysiikka kuitenkin hyödyntävät osin samoja konsepteja, kuten esimerkiksi kemiassa huomioidaan energia ja massa kemiallisia reaktioita tarkasteltaessa.


Hei! Opiskelen Raahen ammattiopistossa labrapuolella. Minun labrassa on aina hauska, koska minulla on tosi mukava ryhmä. Joka päivä opiskelen uusia asioita, teen mielenkiintoisia kokeita. Minun on vaikea opiskella, koska en puhu suomea hyvin. Mutta yritän silti olla hyvä oppilas ja tehdä kaikki tehtävät. Toivon, että minä olen hyvä spesialisti, kun koulutus loppuu.

maanantai 2. joulukuuta 2019

Hakimeh ja afganistanilaiset ruuat

tuhka on yksi masteisen afganistanilaisten maukkaita ruokia 
se on kasvis purjo sipuli paprika koreanteri kaiki sekaisi vähän 
oilion kansa paista   laita eriksi se on walmis 
setten otta jauhe vähän suola vähän viiva että kaiki sekaisi 
konelle tai kädelle se on valmis otta taikina. sileä taikina 
pöirä taikina pieneksi 

 








 
otta kasvis laitasillä takinissa ja kinni 
otta kattila kehu vesi latta kiki kehu 6 minuttia setten valmis  vettä pois


ygjogurtti mintu valkosipuli sekaisi ja laita kauneppi lautaset

setten laita  asgak  pälle  vimeine  tomaattipasta oil  plle ..


Hei, minun nimeni on Temirlan, mutta minun ystäviä kutsutaan minut "Timi".
Tällä hetkella opiskelen ammattikoulussa rakennusalalla siitä syystä että haluan tulla rakentajaksi tulevaisuudessa. Minulla on harrastus, tykkään piirtämisestä ja toivon että se taito auttaa minua rakennuksessä, esim. työpiirustuksessa.

Nyt minä haluan esitellä ja kertoa teille muutama tietolähteä joista minä yleensä saan
tietoa, ne auttavat minua tosi paljon ammattiopiskelussa.

Ensimäinen sivu tietenkin "YouTube", jopa sanoisin sovellus, joka käytän  90% opiskelussa ja ajanvientissa.
siinä voi löydä kaiken, kirjaimellisesti kaiken, jopa tosi eksoottisista teemasta ja tietenkin rakennuksestä, siinä minä katson erilaisia rakennus videoita jossa amattilliset rankentavat hulluja rakennuksia.

Toinen sovellus eli sivu "Wikipedia" jossa minä luen erilaisia artikkelija rakennusalasta sekä  rakennuksen historiasta, esim. milloin ihmiset alkoivat rakentaa taloja ja kaikki semmosia voi löydä ja lukea "Wikipediassa".
Kuvahaun tulos: talo toisinpäin"

hisaaus

moi olen Mohammad ...vuotaa olen metallin opiskelija mä osan monelta hitsaajayöpisteiden rajaus seinäkkeet soveltuvat erinomaisesti tehdashallien tilanjakajiksi. Elementit on valmistettu ääntä eristäväksi ja siksi soveltuvat äänekkään hionta- ja hitsauspaikan eristämiseen. Perusvärinä on vihreä ral 6011, koska se ei heijasta hitsausvaloa. Elementit on kuitenkin saatavina myös muina väreinä. Elementit voidaan valmistaa myös erikoismitoin. Elementteihin voidaan asentaa asennuslevyjä joihin on mahdollista kiinnittää hitsausputkia, työkaluja, sähköjä, hitsausverhoja, kääntyviä varsia jne...

lähde: http://www.suojaverho.com/fi/tyopisteiden_rajaus

sisärakennus


Hei, olen Ebrahim, olen uusi opeskelija sisärakennus tänä vuonna.
koulutettu tähän ammattiin esim, lattian asennus, korjaus, asenna taustakuva tai laatta.Renovation of a bathroom Before and after in horizontal format

TURKKILAINEN RUOKA

TERVETULOA     MAKUJEN   MAAILMAAN

Minä olen BIRGUL SATILMIS ja minä olen Turkkilainen. Olen opiskelija ja valitsen Ravintola kokki. Minä haluan oppia  turkkilainen ruoat mukana suomalainen ruoat. Minun kulturissa on paljon laji. Maistaa täytyy. Koska aromilla ei ole mitään rajaa. Palvelemme aterioita silmillemme ja sydämellemme. Minulla maahan kaikki kaupungissa yksi makumaailma. Kala, kana, liha, vihannes, erityisruoka, grilli, leivos, makea ja suolainen... minä uskon kaikki ruoat maun arvoinen.

elele.com.tr / yemek.com / harbiyiyorum.com / Turk Mutfagi - Biletall Blog

Aiheeseen liittyvä kuvaKuvahaun tulos: turk yemekleri bloglariKuvahaun tulos: turk yemekleri bloglariKuvahaun tulos: turk yemekleri bloglari
Hei. Olen Culi Siu sähkö- ja automaatioalalla. Minä olen ensimmainen vuosi menossa ja minä opiskeleen Raahen ammattiopistossa.
Ensimmäinen vuosi oli enemmän teoria. esimerkiksi: Miten sähkö toimi, me opiskellaan sähkölaitteista ja sähkökorjaustyökalut. Me opiskellaan sähköturvallisuudesta. se on tosi tärkeä.
Me opskellaan myös vastuslaskelmista ja monia muita asioita
Nämä ovat kuvia sähkölaitteista ja sähkötyökaluista:


Virtatesteri









Vastusten värikoodit








Zarifa.sharifi
Laborantti on suorittanut laboratorioalan toisen asteen perustutkinnon. Ammattikoulussa suoritettu laboratiorioalan perustutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Pakolliset tutkinnon osat ovat laboratorion perustyöt, orgaaninen ja kromatografinen analytiikka, bioanalytiikka sekä mittaukset ja laiteanalytiikka.
Koulutus painottuu käytännön töihin laboratoriossa, mutta teoriaopintoja on myös paljon. Opinnoissa pääaineena on kemia, jonka lisäksi opiskellaan esimerkiksi laadunhallintaa ja mikrobiologiaa.
Koulutus painottuu käytännön töihin laboratoriossa, mutta teoriaopintoja on myös paljon. Opinnoissa pääaineena on kemia, jonka lisäksi opiskellaan esimerkiksi laadunhallintaa ja mikrobiologiaa.


Biologia

Biologia, Biologian tutkinto-ohjelma,

Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksi aikamme tärkeimmistä toimenpiteitä vaativista asioista. Biologiassa aihe on tutkimuksen ja opetuksen kohteena erityisesti luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen vuoksi.
  • Käytössäsi ovat modernit molekyylibiologian laboratoriot, maastotyömenetelmät ja kenttäkurssit.
  • Saat kiinnostavia kansainvälisiä harjoittelumahdollisuuksia huippulaboratorioissa ja kenttäasemilla.
  • Korkeatasoinen ekologian ja evoluutiobiologian tutkimus niveltyy opintoihin monikulttuurisessa opiskeluympäristössä.

Kansainvälisiä harjoittelumahdollisuuksia ympäri maailmaa 

Osana opintojasi sinulle on tarjolla kiinnostavia kansainvälisiä harjoittelu- ja vaihto-opiskelumahdollisuuksia molekyylibiologian huippulaboratorioissa ja kenttätöissä tropiikista arktiselle alueelle. Käytössäsi on myös uudet molekyylibiologian tutkimus- ja opetuslaboratoriot sekä kasvimuseo. Luonnonvarakeskus ja Suomen ympäristökeskus tekevät myös tiivistä yhteistyötä Oulun yliopiston biologian laitoksen kanssa. 
Jos valitset pääaineeksi ekologian, sijoitut todennäköisimmin tutkimuslaitoksen tai konsulttiyrityksen palvelukseen tai alan opettajaksi. Jos puolestaan valitset pääaineeksi genetiikan ja fysiologian, päädyt todennäköisimmin yliopiston, maatalouden- tai metsäntutkimukseen liittyvän laitoksen, lääkeyrityksen tai muun bioalan yrityksen palvelukseen.

Olaplex

 Olaplex korjaa, vahvistaa sekä suojaa hiuksia värjäyksien ja muiden kemiallisten käsittelyiden aikana.Olaplex estää vahingoittumista ja korjaa jo syntyneita. Olaplex estää vahingoittumista ja korjaa jo syntyneitä vaurioita. Hiukset ovat paremmassa kunnossa kuin ennen käsittelyä ja mikä parasta – tulos on pysyvä. Väri kestää elinvoimaisena pidempään.
Olaplex on tuote, jota voidaan käyttää kaikkien kemiallisten käsittelyjen yhteydessä.

Lähde www. blackouthai.fi


Model, Lipstick, Portrait, Woman, Skin, Face, Her, Lips

Rännien puhdistus (Pakpoom)

Rännien puhdistus

Matalan rakennuksen rännien puhdistus saattaa onnistua esimerkiksi pitkävartisella harjalla. Tikkailla työskentely ei ole suositeltavaa, vaikka sitä usein näkee tehtävän. Korkeammissa rakennuksissa pitää nousta katolle ja tällöin on syytä käyttää turvaköyttä ja -valjaita. Katolta käsin rännien puhdistus tapahtuu harjalla ja esimerkiksi sopivan kokoisella kauhalla. Kun roskat on poistettu voi rännit huuhtoa vesiletkulla tai jopa painepesuria apuna käyttäen. Tarkista, että vesi virtaa vapaasti syöksytorvesta. Mikäli näin ei ole, syöksytorvi saattaa olla tukkeutunut roskista.

Kuvahaun tulos: ränni puhdistus"


Miksi rännit pitää puhdistaa?

Säännöllisesti tehtynä tarkistuskäynti katolla pari kertaa vuodessa tavallisesti riittää ja on kannattavaa, sillä puiden lehdet ja muut roskat padottavat vettä. Rännin pohjalle makaamaan jäänyt vesi myös ruostuttaa ränniä jopa niin, että se ruostuu puhki. Tällöin vesi pääsee valumaan pitkin talon ulkoverhousta. Rännejä puhdistettaessa kannattaa siis tarkistaa myös niiden kunto. Mikäli ränni on kovin ruostunut, on uusiminen kannattavaa tai lähes välttämätöntä. Huomioi myös, että talven ja kevään aikana katolta pudonneet lumet ja jäät ovat saattaneet vaurioittaa ränniä. Saumat ovat saattaneet aueta ja kaadot muuttuneet.
Kopioitu sivustolta:



raknuusalla

Hei
minä olen Hassan al-malaki 
opiskelen rakanuusalla rakastan opiskelua tässä osiossa .
minulla on joskus vaikeuksia työkaujen nimissä mutta opettaja auttaa minua .
valitsin tämän alueen koska Suomi tarvitsee kaksi työntekijää. voin tehdä uima-altaita,kylpyjä ja saunoja.

olen,ibtiihal 26 vuotta ulkomainen,minulla on hyvä tehdä kakkuja ja iraki ruokaa  

ja syntymäpäiväkakku ja kaikki mun asias sano että se on tosi hyvä maku kakkulla ja ruokaa 
minulla on taide  voit soitta ja kysya jos tarvi syntäei kakko henta ole 30 
kuvat on minun ibtiihal
VIETNAMILAINEN RUOKAKULTTUURI hmrin.Rmah.k18



Riisiä keitettä katillaan sitten, naudan liha, porsaan, kalat kanat, ja keitettä katillaan kanat, ja paljon vihanneksia. Naudanliha paistetaan kattilassa ja porsaan paistetaan kattilassa ja kana paistetaan kattilassa ja kalat paistetaan. koska kaikki naudanliha paistetaan kattilassa. Rapu, katkaraput. muista kalat, etanat, simpukkat. Tämä on minun oma reseptini.
Juhlissa tarjoillaan alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja juomana mehua. pöytä katetaan kaunisti. lopuksi juodaan kahvia ja syödään keksia.
Pääruoan yhteydessä syödään myös hedelmiä.

Kasvissyöjä, Riisi Nuudeli, Vietnam, Aasialainen, Ruokahttps://pixabay.com/fi/photos/kasvissy%C3%B6j%C3%A4-riisi-nuudeli-vietnam-704681

Riisi, Vermicelli, Nuudeli, Naudanliha, Ruoka, Vietnam

maanantai 25. marraskuuta 2019

Ravintola-ja catering-ala


 


Hei. olen h'ro siu ensimmäinen vuosi Raahen ammattiopisto ravintola-ja catering-alalla. Valitsin kokki puoli :)


1. jaksolla oli rentoa harjoitetiin koki-tarjoilija juttuja. Kun mentiin keittiöön niin me mentiin opparin puolella ei menty vielä keittiö puolelle missä tehdään asiakkaille ruokia mutta jossain vaiheissa mentiin keittiön puolelle. Opparin puolella me ollaan leiponut ja tehnyt ruokia. 1. jaksossa on kyllä teoria mutta käytettiin tietokone:lla tehtäviä.

Olen nyt 2. jaksolla käydään maanantaina ja torstaina keittiö puolelle. Tiistaina ollaan oppari keittiössä. Keskiviikko ja perjantaina on teoria. 2. jaksolla teoria tunnilla käytettään kirja tehtäviä mutta digitaalisessa ympäristössä tunnilla käytettään tietokone.


Olen pitänyt tästä alasta mutta on kyllä ankaraa kun olen keittiö puolella kun pitää aina seisoo.
Ruoka pitää olla valmis 10:45 silloin tullee asiakaita tulee syömään.
Bread, Ham, Tight Max, Egg, Fried, Food, Eat
pixabay.com

sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Hei. Olen Dak Siu sähkö- ja automaatioalalla. Olen kolmas vuosi menossa ja opiskeleen Raahen ammattiopistossa.

Ensimmäinen vuosi oli enemmän teoria. Piirrettiin sähkö kytkentä esimmerkiksi, miten kytkenetään kytkintä, lampua ja pistorasioita.





Kuvahaun tulos: sähkö kytkentä"
Harjoiteltiin vaihen, nollan ja suojamaan tunnusta ( L1, L2, L3. N. PE).
Vaihe on (L1, ruskea), (L2, musta), (L3, harma)
Nolla on (N, sininen)
suojamaa (PE, keltaVihreä).
 
Toinen vuosi oli muutos hommia ei ollut paljon opiskeltu sähkö asioita, koska sähköosastolla oli hometta. Tavaroita piti viedä vianorille ja järjestellä paikkoja, että tavarat mahtuisi.

kolmas vuosi olin työharjoituksessa puoli vuodeksi ja puoli vuotta asenettiin vianorilla sähkö keskuksia ja sähkö laiteita.























sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Hei! Olen Dmitriy Bronnikov, 26 vuotias ulkomaalaistaustainen mies, joka opiskelee Raahen Ammattiopistossa autoalalla omaehtosopimuksella.Autoala on monipuolinen ja täällä me tehdään aika paljon erilaisia autoihin liittyviä juttuja, kuten fixauksia, sähkötyöt, korjaustyöt ja määräikasihuollot. Itselläni on työkokemusta alalla, joten opinnot sujuu aika hyvin. Olen tehnyt aika paljon autojen peruskorjauksia ja haastavampiakin remppoja, vaikka kytkinasetelmien vaihtoja, jäkopään huollot yms, mielestäni olen hyvä näissä hommissa.

Omassa blogissani voisin ehkä julkaista kuvia onnistuneista hommista, tai vaikka sellaisista remontteista, mitkä on ollut haastavia niin jos ne kuvat antais jollekin hyvän vinkin autoremonttia varten.

Ammatiblogin pitäjänä pitää muistaa, että eivät julaisemasi kuvat rikoo lakia, että kuvissa ei näy henkilöiden tietoja, esim. auton rekkaria yms. Ja tietenkin, jos postaa kuvia, niin pitää olla lupa kuvassa olevien esineiden omistajilta, henkilöilta ketkä kuvaat. Blogin teksti ei sais olla liian pitkä ja eikä monimutkainen. Tekstin pitää sisältää luotettavaa tietoa.