maanantai 2. joulukuuta 2019


Zarifa.sharifi
Laborantti on suorittanut laboratorioalan toisen asteen perustutkinnon. Ammattikoulussa suoritettu laboratiorioalan perustutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Pakolliset tutkinnon osat ovat laboratorion perustyöt, orgaaninen ja kromatografinen analytiikka, bioanalytiikka sekä mittaukset ja laiteanalytiikka.
Koulutus painottuu käytännön töihin laboratoriossa, mutta teoriaopintoja on myös paljon. Opinnoissa pääaineena on kemia, jonka lisäksi opiskellaan esimerkiksi laadunhallintaa ja mikrobiologiaa.
Koulutus painottuu käytännön töihin laboratoriossa, mutta teoriaopintoja on myös paljon. Opinnoissa pääaineena on kemia, jonka lisäksi opiskellaan esimerkiksi laadunhallintaa ja mikrobiologiaa.


Biologia

Biologia, Biologian tutkinto-ohjelma,

Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksi aikamme tärkeimmistä toimenpiteitä vaativista asioista. Biologiassa aihe on tutkimuksen ja opetuksen kohteena erityisesti luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen vuoksi.
  • Käytössäsi ovat modernit molekyylibiologian laboratoriot, maastotyömenetelmät ja kenttäkurssit.
  • Saat kiinnostavia kansainvälisiä harjoittelumahdollisuuksia huippulaboratorioissa ja kenttäasemilla.
  • Korkeatasoinen ekologian ja evoluutiobiologian tutkimus niveltyy opintoihin monikulttuurisessa opiskeluympäristössä.

Kansainvälisiä harjoittelumahdollisuuksia ympäri maailmaa 

Osana opintojasi sinulle on tarjolla kiinnostavia kansainvälisiä harjoittelu- ja vaihto-opiskelumahdollisuuksia molekyylibiologian huippulaboratorioissa ja kenttätöissä tropiikista arktiselle alueelle. Käytössäsi on myös uudet molekyylibiologian tutkimus- ja opetuslaboratoriot sekä kasvimuseo. Luonnonvarakeskus ja Suomen ympäristökeskus tekevät myös tiivistä yhteistyötä Oulun yliopiston biologian laitoksen kanssa. 
Jos valitset pääaineeksi ekologian, sijoitut todennäköisimmin tutkimuslaitoksen tai konsulttiyrityksen palvelukseen tai alan opettajaksi. Jos puolestaan valitset pääaineeksi genetiikan ja fysiologian, päädyt todennäköisimmin yliopiston, maatalouden- tai metsäntutkimukseen liittyvän laitoksen, lääkeyrityksen tai muun bioalan yrityksen palvelukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti