tiistai 29. marraskuuta 2016

Sisustussuunnittelijaksi pyrkivä

Minun nimeni on Marttiina. Olen 20-vuotias opiskelija Revonlahdelta. Opiskelen Lybeckerin opistolla toista vuotta sisustussuunnittelijaksi. Tavoitteena olisi valmistua viimeistään keväällä 2018.

Sisustus- ja kalustussuunnittelun puolella perehdytään erilaisten harjoitus- ja asiakastöiden avulla kodin ja julkisten tilojen sisustuksen suunnitteluun. Töissä hyödynnetään ammattialan tietokoneohjelmia. Töiden kautta opitaan käyttämään eri kalusteita sekä tuntemaan niiden erot, opitaan tuntemaan eri sisustusmateriaalit ja pintakäsittelymenetelmät.

Omalla alallani tunnen olevani hyvä pohjapiirustusten piirtämisessä, niin käsin kuin myös koneella, erilaisten kalusteiden valitsemisessa/löytämisessä sekä kalusteiden järjestyksen hahmottelemisessa. Heikkouksiani ovat pintamateriaalit, joista minulla on vähemmän aikaisempaa kokemusta.

Voisin kuvitella pitäväni sisustusblogia, jossa päivittelisin kuvia oman kodin sisustuksesta sekä jakaisin muille mielestäni hyviä ja käteviä sisustusvinkkejä sekä diy-projekteja. Alle keräsin muutamia vähän tämän tyylisiä blogeja:







Mielestäni sisustusblogeissa on tärkeää, ettei kirjoita liian pitkästi (paitsi, jos selitetään esimerkiksi ohjeita) ja laittaa runsaasti kuvia. Itseäni ainakin kiinnostaa eniten kuvat, kun selailen muiden blogeja. Tämä voi tosin johtua siitä, että olen laiska lukemaan.
Parhaana koulutyönä tähän mennessä voisin pitää ihan ensimmäistä työtäni. Tehtävässä piti tehdä suunnitelma itse valitsemalle henkilölle kotitoimistoon/työhuoneeseen. Valitsin henkilökseni äidinkielen opettajan.
Loin tilaan työpisteen, lukunurkkauksen ja rentoutumistilan (sohva). Mielestäni onnistuin kalustuksen sijoittelussa melko hyvin. Totta kai, näin jälkeenpäin ajateltuna, muuttaisin montaa asiaa, mutta ensimmäiseksi työksi tämä onnistui hyvin. Suurin onnistumiseen vaikuttava tekijä oli aika. Tässä tehtävässä oli huomattavasti pidempi aika tehdä työtä kuin esim. nykyisissä tehtävissä.






maanantai 14. marraskuuta 2016


 Olen Katariina ja opiskelen Lybeckerin opistossa toista vuotta kuva -ja mediataidetta. Opintoihini kuuluu mm. taidegrafiikkaa, maalausta ja piirustusta. Piirtäminen on vahvuuteni ja samalla se kiinnostaakin minua eniten.
Jos minulla olisi blogi, keräisin siihen luultavasti kuvia tekemistäni töistä ja kokoaisin oheen ehkä jonkinlaista portfoliota, josta näkee millaista jälkeä saan aikaan ja miten teokset syntyvät.
Ammatillista blogia pitäessä on tärkeä kiinnittää huomiota siihen, että annettu informaatio pitää paikkansa, teksti on helppolukuista ja kiinnostavaa sekä pysyy asiallisena. Se herättää luottamusta mahdollisen lukijan/asiakkaan suunnalta.


Ohessa kuva eräästä mielestäni onnistuneesta työstä, joka ei kylläkään ole koulutyö..... testasin vesivärejä ja promarkereita.

Katariina Siimekselä, Taide15

perjantai 11. marraskuuta 2016

Blogipostaus

Nimeni on Nea-Maria, olen 17-vuotias ja asun Kempeleessä. Opiskelen toista vuotta tekstiilialaa, valmistun tekstiiliartesaaniksi keväällä 2018. Alallani opiskellaan kuosisuunnittelua ja kankaanpainantaa, ompelua, värjäystä, kudontaa sekä kaikenlaisia erityistekniikoita esim. erilaisin tavoin huovutusta, virkkausta ja neulomista. Koen olevani erityisen hyvä kuosisuunnittelussa sekä kudonnassa.

Mikäli minulla olisi ammatillinen blogi, kirjoittaisin sinne töiden eri työvaiheista ja käyttäisin runsaasti kuvia. Blogissa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei kirjoita liian pitkiä postauksia, lisää myös kuvia, ei käytä liikaa ammattisanastoa tai ainakin selventää mitä sanat tarkoittavat. Ihmiset menettävät mielenkiintonsa, jos tekstiä on liikaa. Kuvat auttavat hahmottamaan luettua asiaa paremmin. Kaikki eivät ole ammattilaisia ja eivät osaa ammattisanastoa.

Omasta mielestä onnistunein koulutyöni on matto. Se oli ensimmäinen suuri työ, jonka opiskeluni aikana olen kangaspuilla tehnyt ja olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen.


keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Hennin blogi päivitys



Nimeni on Henni Varpenius, opiskelen Lybeckerin taideopistolla kuva artesaaniksi.
 Olen hyvä valokuvaamisessa ja piirtämisessä sekä tarinoiden kirjottamisessa. Piirrän paljon vapaa ajallani, yleensä sarjakuvia.

Sarjakuvissani seikkailee yleensä vakio hahmoina esim: Ratibort-Robert niminen aavikkokettu joka on eläkkeelle siirtynyt lainsuojaton. Hän elelee Villissä lännessä, tulisen vaimonsa Soraja Spanielin kanssa jolla on aina kamala vaiva saada laiska miehensä töihin.

Toinen vakio hahmoni elääkin aivan toisessa maailmassa. Hänen nimensä on Philip Pronssisydän hän elelee Varjojen kaupukki nimisessä sotilas valassa, jota halitsee koruptio. Philip on vaimonsa ja poikansa menettänyt miljonääri, josta tulee lopulta öinen rankaisija nimeltänsä Varjo.  

Jos pitäisin blogia, julkaisisin siellä toden näköisesti pätkiä sarjakuva tarinoitani säännöllisesti viikoittain. Lisäksi mahdollisesti julkaisisin myös ottamiani valokuvia ja tekemiäni muita töitä vaiheittain.  Saattaisin myös yhdistää blogiini artist statementini jota päivittäisin aina silloin tällöin. 

Minusta blogia pitäessä pitäisi olla asiallinen, eikä pitäisi puhua vain puuta heinää, tekstin tulisi olla selkeää mieluiten ehkä jopa kirjakieltä, minun on tosin myönnettävä, että käytän usein slangi kieltä  omissa kirjoituksissani. 

Tämä pätkä on piirtämästäni Ratibort-Robert sarjakuvastani jonka veljeni käsikirjoitti












                                                                                       
Tässä taas puolestaan pätkä tämän hetkisestä sarjakuva operaatiostani Varjosta, joka on työnpäällä    

tiistai 8. marraskuuta 2016

 Ammatillinen blogipäivitys

 Olen Samu, 18-vuotias opiskelija Pohjois-Pohjanmaalta Raahesta. Opiskelen Lybeckerin opistolla sisustajaksi (verhoilua ja sisärakennusta). Haluaisin opiskeluissani painottua enemmän sisärakennuksen puolelle kuin verhoiluun.
Sisärakennus töissä en ole vielä oppinut kaikkia siihen littyviä osa-aluita, kuten laatoittamista. Maaluashommia olen tehnyt seinistä ikkunoihin, joten niissä olen tällä hetkellä vahvimmillani.
Ammatillista blogia pitäisin aiheeseen liittyvistä asioista. Kertoisin rakennushommista ja laittaisin tekemistäni töistä ennen- ja jälkeen kuvia.
Blogin pitämisessä tärkeää on aiheessa pitäytyminen, isot alkukirjaimet ja selkeä teksti.
Viime työssäoppimisen aikana entisöin koulun ikkunoita ja tämä ttuli ensimmäisenä mieleeni onnistuneista töistä.

Kuvahaun tulos haulle ikkunan maalaus ennen ja jälkeen
(Kuva netistä.)
 

 Samu, SIRA15

Thomas Härö

Sisärakennuksen tietopläjäys



Hei! Olen Thomas Härö, sisustaja, ja opiskelen Raahessa Lybeckerin Opistossa. Alani työtehtäviin kuuluu muun muassa sisustus, verhoilu, sisärakentaminen ja huonekalujen tekeminen. Kaikki osa-alueet ovat minua kiinnostavia, mutta itse kertoisin kuitenkin sisärakentamisesta, sillä se on erityisesti mieleeni ja minulla on siitä eniten kokemusta.

Sisärakentamisessa kertoisin ohjeita tyypillisimmistä työtehtävistä kuten esimerkiksi väliseinän teosta, seinien maalauksesta ja tapetoinnista sekä mitä sinun tulisi huomioida ennen ja jälkeen työn. Ja tietysti myös mitä välineitä tarvitset työn valmistukseen. Blogia värittäisin ennen ja jälkeen kuvilla.

Blogia pitäessä tulisi kiinnittää huomiota sisustamisen muotivillityksiin, lukijoiden kiinnostuksen kohteisiin ja siihen ettei loukkaa tai hauku ketään. Sekä tietysti sen tiedon paikkansa pitävyyteen, jonka blogiin kirjoittaa.



Tässä vielä muutama vaatimaton työni.


Itävallassa sijaitsevan alppimökin sisustusprojekti.

Ruotsin sisustusprojekti.

Olen Tino, 17-vuotias opiskelija ja käyn toista vuotta Raahen Lybeckerillä. Opiskelen kuva-artesaaniksi ja opintoihin kuuluu mm. maalausta, piirtämistä ja taidegrafiikkaa. Piirtäminen ja maalaus on itselleni ne vahvimmat tekniikat.

Blogia voisin pitää monilla eri tekniikoilla tehdyistä työstä, kertoisin vähän työvaiheista ja lisäisin kuvia valmiista työstä.

Hyvän blogitekstin ei kuuluisi olla vaikeastiluettavaa, vaan selkeää ja asiallista. Lyhyitä virkkeitä, mikäli tekstissä on jotain vaikeita ammatillisia sanoja, selitä ne, että lukijat ymmärtävät. Varmista että blogiisi kirjoittamat jutut pitävät paikkansa.


maanantai 7. marraskuuta 2016

Hei olemme Juno ja Jenna, 17-vuotiaita taide-alan opiskelioita Raahesta.

Opiskelemme taidegrafiikkaa, maalausta, valokuvausta ja piirtämistä eri tekniikoin. Olemme erityisen hyviä maalaamisessa, tussipiirtämisessä ja taidegrafiikassa.

Pidämme blogia eri tekniikoilla tehdyistä töistä kuvin ja tekstein.

Pitää teksti aiheellisena ja asiallisena. Ei liian jaarittelevaa tekstiä, lyhyinä ja ytimekkäinä, siksi ettei tekstiä olisi liian vaikea lukea ja olisi selkeä.

Tehnyt Juno Mattila, Taidegrafiikka





Jenna Uusitalo, Tussipiirros

Ammatillisesta blogista jotain

Olen aikuinen nainen ja opiskelen Raahen Lybeckerillä sisärakennusta ja verhoilua. Kouluni kestää kolme vuotta josta nyt toinen vuosi alkaa olla puolessa välissä.
Käsillä tekeminen on minun juttuni joten raksa- ja verhoilitunnit on todella mielenkiintoisia ja mukavia, kun taas teoriapuoli on haastavampaa.

Ammatillista blogia voisin pitää sisärakennuksesta, miksei verhoilustakin. Kertoisin työn erivaiheista alusta loppuun. Ottaisin ennen ja jälkeen kuvat jotta jokainen ymmärtäisi ja näkisi tehdyn työn ja muutoksen.

Mielestäni on tärkeää kiinnittää huomiota ammatillisen blogin kirjoittamisessa siihen että kirjoitettu teksti on helposti luettavaa ja ymmärrettävää. Korulauseet ja muutenkin monimutkainen selitys ei kuulu ammatilliseen blogiin. Se ei myöskään ole henkilökohtaisten tunteiden purkautumis foorumi.
Selkeän ja helpostiluettavan kirjoitustyylin lisäksi on tärkeää havainnolistaa teksti kuvilla. Se lisää mielenkiintoa ja vaikeampikin juttu on helpompi ymmärtää kun pystyy samalla seuraamaan kuvista luettua tekstiä.



Kaisu Sira15

Annin ja Tomin blogipäivitys


Blogi
Me olemme Anni ja Tomi.
Opiskelemme Lybeckerin opistossa.
Minä olen Anni ja opiskelen Kuva- ja Mediataidetta.
Minä olen Tomi ja opiskelen Sisärakennus ja sisustusta.
Tomi: Minä olen hyvä maalauksessa ja sisustamisessa.
Anni: Minä olen hyvä taidegrafiikassa ja maalauksessa.
Tomi: Minä kertoisin koulutöistä, raksahommista ja puutöistä.
Anni: Minä kertoisin koulutöistäni ja töistä, joita teen kotona.
Tomi ja Anni: Kiinnittäisin huomiota Isoihin alkukirjaimiin, oikeinkirjoituksiin ja että teksti olisi asiallista.
                                                                                                                                                                                                               Anni: Halusin laittaa juuri tämän kuvan, koska se on niin hieno, värikäs ja sitä oli mukava tehdä.                                                                                                                                                                                                                               

torstai 3. marraskuuta 2016



Verhoilua & sisärakentamista

 Hei! Olen verhoilun ja sisärakentamisen opiskelija Raahen Lybeceriltä.
Tänä syksynä alkoi toinen vuosi tässä koulussa ja odotan mielenkiinnolla,mitä uutta
vuosi tuo tuollessaan. :)

Viime vuonna tein verhoilussa k-tuolin. En ole ikinä ennen verhoillut,mutta huomasin,että se
on todella mukavaan.Valitsin tuolin istuin kankaaksi kankaan joka oli todella haastava, jota kiristin kirjaimellisesti sormet verillä. :D Samasta kankaasta verhoilin myös tuoliin sopivan rahin, mutta se onnistui helpommin, koska pystyin ompelemaan sen ompelukoneella. Nyt aloitin projektin,jossa vaihdan nojatuolista kankaan.

Voisin alkaa pitämään blogia tekemistäni verhoilutöistä, koska monet ihmiset tykkäävät käsitöistä
ja joku voi saada ideoita lukiessaan blogiani.

Blogia kirjoittaessa on mietittävä tarkkaan mitä nettiin laittaa. Esim.
    - Millä tavalla kirjoitat, tuskin kukaan haluaa lukea blogia ,jossa esim. kiroillaan kokoajan.
    - Kenen kuvia laitat nettiin tai kenen nimen mainitset blogissa, muista kysyä lupa!
    - Varmista,että tieto mitä kirjoitat on oikeaa, ettei joku käytä väärin antamiasi neuvoja
   

Tässä kuva viime vuonna
tehdystä tuolista ja rahista.

Mielestäni tuolissa värivalinta
oli hyvä. Otin huomioon,että
haluttiin kangas,jossa on kukkakuvio,
mutta jos se olisi ollut kokonaan
kukkakankaalla,olisi sitä ollut liikaa.

Onnistuin tuolin teossa hyvin Esim,( kankaan laitto, selkänojan muotoilu)
vaikka ongelmatilanteitakin tuli,
mutta tuoli valmistui ajallaan
ja kaikki olivat tyytyväisiä!



Iiris Lind sira 15

Kuka minä olen ja mitä teen?

Kuka minä olen?


Olen Lyydia, 22-vuotias sisärakennuksen opiskelija Pohjois-Pohjanmaalta Oulaisista. Opiskelen verhoilua ja sisärakennusta Raahen Lybeckerin opistossa toista vuotta.

Opiskeluissani haluan keskittyä enemmän sisärakennukseen kuin verhoiluun. Vaikkakin molempia näissä opinnoissa tulee opiskeltua yhtä paljon. Koen silti olevani parempi ja minua kiinnostaa enemmän sisärakennus.

Sisärakennus-opintoni ammatilliset aineet sisältävät kalusterakentamista ja-asentamista, pintatyöt (levytys, saumoitus, pakkelointi ja maalaus), listoitus, lattia-asennus, vesieristys ja laatoitus.

Kahden vuoden aikana vielä en kaikkea ole tehnyt ja oppinut. Tunteja on ollut enemmän pintatöihin eli maalaukseen, kittaukseen ja saumoittamiseen. Koen olevani niissä hyvä mitä olen tähän asti tehnyt.

Tapetointia ja laatoitusta en ole vielä saanut kokeilla opiskeluni aikana. Odotan innolla, että opin ne myös!
Harjoittelussa olen saanut listoittaa ja asentaa kalusteita, joihin tarvitsen vielä lisää harjoitusta.

Olen monessa asiassa ehkä liikaakin täydellisyyteen tavoitteleva ja petyn helposti jos jälki ei ole mitä toivon ja olen kuvitellut saavani aikaiseksi. Näitä asioita tulen varmasti pohtimaan blogissa tarviiko olla niin itsekriittinen ja jos on, missä asiassa kannattaa ja missä ei.

Blogissa tulen kertomaan enemmän sisärakennuksesta ja voi olla että hieman myös verhoilusta. Blogin tarkoitus on näyttää sanoin että kuvin mitä opiskeluni sisältää ja millaista työtä ehkä tulevaisuudessa tulen tekemään.
 
 
Sivellin, Maalaus, Seinä, White, Lähikuva, Tiedot
Tässä lähikuva huoneen maalaus projektista.
Mielestäni onnistuin tässä projektissa tasoituksessa, saumoittamisessa ja maalauksessa todella hyvin.

Pohja oli epätasainen ja alussa epäilin saanko pinnasta sileää ollenkaan. Työtä oli paljon ja monia pakkelikerroksia aina uudestaan ja uudestaan.

Lopputuloksesta olin erittäin tyytyväinen ja pinnasta ei voinut kuvitella edes kuinka epätasainen pohja oli. Myös asiakkaani oli todella tyytyväinen ja pikku prinsessa sai ihanan pastellinsävyisen vaaleanpunaisen huoneen.

Mukavaa alkutalvea teille kaikille!



xoxo

Lyydia



Päivä työharjoittelusta



Aamulla oli mukava herätä, tiesin että päivästä tulisi mielenkiintoinen. Aamutoimet sujuivat ennätysmäisen nopeasti ja auto kulki liiankin liukkaasti moottoritiellä. Pitkästä aikaa jotain mukavaa tekemistä.
K-Raudan kylttiä kohti, auto parkkiin ja kengänkärjet kohti myymälää. Hymyilytti. Iloiset huomenet myyjille ja kävin hakemassa pelottavan myyjän liivin päälleni. Sen jälkeen etsin myyjän joka antoi minulle päivän tehtävät. 

Sain tehtäväksi tyhjentää ”krääsäosaston” kaikki myytävät tavarat eri paikkaan ja sen jälkeen pesin vapautuneet pöydät tulevaa maalausprojektia varten. Luulin että se olisi nopeasti tehty ja ehtisin vielä samana päivänä käydä toisella osastolla laittamassa myyvää joulua. Kaikkea sitä kuvitteleekin! =)
Pesun jälkeen suojasin lattiat pöytien alta, teippasin tarvittavat rajaukset jotta jälki olisi siistiä. Pöydät olivat valkoiset ja maalattava väri musta joten pienikin virhe näkyisi todella selkeästi. 

Aukaisin maalipurkin ja ajattelin että kylläpä on voimakkaan hajuista tavaraa. Ei se mitään, en ole mikään vauva joten hihat ylös hommiin vain. 

Siinä maalatessani, useampi myyjä kävi kommentoimassa voimakasta maalin hajua. Itse en enää pahemmin sitä ajatellut, siihen turtuu näköjään aika äkkiä. ;) 

Maha ilmoitti ruoka-ajasta joten laitoin maaliämpärin kiinni ja lähdin kävelemään kohti taukotilaa. Hups heijakkaa, askeleet ei olleetkaan enää niin vakaat kun aloittaessani urakkaa. Maalihöyryt taisivat kihota päähän. Toisia nauratti epävarma kävely ja ehkä mielipuoli virne joka luultavasti oli kasvoillani. =D

Urakkaa jatkaessani toivoin mielessäni, toivottavasti tämä ei niin pahasti mene päähän että rupean esittelemään musiikillista lahjakkuutani kovin suureen ääneen. Itsekseni naureskelin ajatukselle. 

Siinä maalaillessani tuli yksi myyjä kysymään mitä teen ja naureskeli tulleensa katsomaan kuka niin iloisesti viheltelee. Hups, en ollut hoksannutkaan vihellystäni. Toivottavasti en kovin pahoja rallatuksia luritellut..=D  Harvoin rautakaupassa vihellellään joten varmaan moni muukin oli sen kuullut. 

                                          (pahoittelen ettei kone suosutut kääntämään kuvaa oikeinpäin)

Viimeistä pöydän sivua maalatessani minulle tultiin tarjoamaan hengitys-suojainta. Minulta pääsi iso nauru ja sanoin että päässä tämä on jo ja viimeisiä vetoja vetelen, tuskin tarvin enää tuota. 




Se oli siinä! Jälkien siivous, kuppi mustaa kahvia jota en normaalisti ikinä juo ja päivä olikin sitten pulkassa. Kävellessäni autolle mietin,  jos minut nyt puhallutetaan niin mittari kyllä nollat näyttäisi mutta kyllä poliisi paran ajatus olisi että kaikenlaisille hölmöille sitä kortti myönnetäänkin.  =D

Kaisu Heinänen Sira 15