tiistai 29. marraskuuta 2016

Sisustussuunnittelijaksi pyrkivä

Minun nimeni on Marttiina. Olen 20-vuotias opiskelija Revonlahdelta. Opiskelen Lybeckerin opistolla toista vuotta sisustussuunnittelijaksi. Tavoitteena olisi valmistua viimeistään keväällä 2018.

Sisustus- ja kalustussuunnittelun puolella perehdytään erilaisten harjoitus- ja asiakastöiden avulla kodin ja julkisten tilojen sisustuksen suunnitteluun. Töissä hyödynnetään ammattialan tietokoneohjelmia. Töiden kautta opitaan käyttämään eri kalusteita sekä tuntemaan niiden erot, opitaan tuntemaan eri sisustusmateriaalit ja pintakäsittelymenetelmät.

Omalla alallani tunnen olevani hyvä pohjapiirustusten piirtämisessä, niin käsin kuin myös koneella, erilaisten kalusteiden valitsemisessa/löytämisessä sekä kalusteiden järjestyksen hahmottelemisessa. Heikkouksiani ovat pintamateriaalit, joista minulla on vähemmän aikaisempaa kokemusta.

Voisin kuvitella pitäväni sisustusblogia, jossa päivittelisin kuvia oman kodin sisustuksesta sekä jakaisin muille mielestäni hyviä ja käteviä sisustusvinkkejä sekä diy-projekteja. Alle keräsin muutamia vähän tämän tyylisiä blogeja:







Mielestäni sisustusblogeissa on tärkeää, ettei kirjoita liian pitkästi (paitsi, jos selitetään esimerkiksi ohjeita) ja laittaa runsaasti kuvia. Itseäni ainakin kiinnostaa eniten kuvat, kun selailen muiden blogeja. Tämä voi tosin johtua siitä, että olen laiska lukemaan.
Parhaana koulutyönä tähän mennessä voisin pitää ihan ensimmäistä työtäni. Tehtävässä piti tehdä suunnitelma itse valitsemalle henkilölle kotitoimistoon/työhuoneeseen. Valitsin henkilökseni äidinkielen opettajan.
Loin tilaan työpisteen, lukunurkkauksen ja rentoutumistilan (sohva). Mielestäni onnistuin kalustuksen sijoittelussa melko hyvin. Totta kai, näin jälkeenpäin ajateltuna, muuttaisin montaa asiaa, mutta ensimmäiseksi työksi tämä onnistui hyvin. Suurin onnistumiseen vaikuttava tekijä oli aika. Tässä tehtävässä oli huomattavasti pidempi aika tehdä työtä kuin esim. nykyisissä tehtävissä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti