torstai 3. marraskuuta 2016





Kuka olen?

Olen 23-vuotias sisärakennusalan opiskelija Raahesta. Tällä hetkellä on menossa 2. vuosi ja opittavaa riittää. Opiskeluihini kuuluvat pintaremontit, kalusterakentaminen ja verhoilu. Puutöitäkin sain ensimmäisenä vuotena tehdä, sekä kalusteiden kunnostamista. Ammattiin kuuluu tietysti myös piirustusten luku ja teko, sekä hieman 3D-suunnittelua.
Omasta mielestäni olen tällä hetkellä parhaimmillani sisustusrakentamisessa (maalaus, tapetointi yms.) ja olen vapaa-ajallakin siitä kiinnostunut. Pidän toki verhoilustakin, mutta rakentamispuolelta haluaisin saada kokemusta ja ammatin.

Mistä kirjoittaisin?

Voisin pitää ammatillista blogia sisärakentamisesta. Kertoisin asiakkaan luvalla mitä tehtiin ja laittaisin paljon ennen ja jälkeen -kuvia töistäni. Lisäksi kertoisin varmaan vähän omiakin kuulumisiani, paljastamatta kuitenkaan liikaa henkilökohtaisia asioita.
Olen myös kiinnostunut sisustamisesta siinä mielessä, että mitä uusia rakennuselementtejä on tullut kauppoihin/ sisustusmuotiin. Joten varmaankin kirjoittelisin myös uusista tapettikuoseista tai uudenlaisista sisustusratkaisuista rakentamisnäkökulmasta.

Mitä ottaisin huomioon

Kun kirjoittaa omasta ammatistaan blogissa, tulee muistaa pysyä faktoissa. Ei voi kirjoittaa asiasta josta ei tiedä, kuten sisärakentajana en tietäisi vaikkapa katonrakentamisesta mitään. Osa lukijoista hakee nimenomaan vinkkejä ja neuvoja blogeista, joten väärillä ohjeilla saatat aiheuttaa lukijalle korvaamatonta vahinkoa!
Tärkeää on myös mielestäni havainnollistaa neuvoja kuvilla, sillä kuvahan tunnetusti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Lisäksi osa ihmisistä oppii ja hoksaa asiat parhaiten näyttämällä kädestä pitäen mitä tehdään ja miten.
Myös kirjoitusasu kannattaa miettiä mahdollisimman helposti ymmärrettäväksi. Ammattisanasto tai slangi voi olla haastavaa luettavaa ja ymmärrettävää ihmisille, jotka eivät ole rakentajia. Esim. pakkelia myydään kaupassa pintatasoite- nimellä ja porakoneesta puhuttaessa osa käyttää sanaa ruuvinväännin.
                                            

Työni

Vaikka puhuinkin että remppaaminen olisi intohimoni, paras tekeleeni tähän mennessä on verhoilutyöni: K-tuoli, joka on runkoa lukuun ottamatta alusta asti omin kätösin valmistettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti